Viimeisin päivitys: 10/07/2024

BRP tunnustaa tietosuojan arvon. Siksi suojelemme haltuumme uskottuja henkilötietoja. Meidän tehtävämme on käsitellä niitä äärimmäisen huolellisesti ja tehdä kaikki voitava niiden suojelemiseksi.

Tämä tietosuojakäytäntö kertoo sinulle, mitä teemme henkilötiedoillasi. Pyydämme sinua lukemaan tämän tietosuojakäytännön. Jos asut Yhdysvalloissa, Québecin provinssissa, Euroopan unionissa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Sveitsissä tai Kiinassa, lue myös maakohtaiset täydentävät tietosuojakäytännöt, jotka ovat tämän tietosuojakäytännön lopussa omassa osiossaan.

Tämä tietosuojakäytäntö ei koske sinua, jos olet hakenut BRP:n palvelukseen; luethan hakemusprosessin aikana sinulle esitetyn tietosuojaselosteen.

 

TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖMME PÄHKINÄNKUORESSA

 

Keitä me olemme

Bombardier Recreational Products Inc. (sekä sen tytäryhtiöt “BRP”, “me”) on motorisoitujen ajoneuvojen ja voimansiirtojärjestelmien maailmanlaajuinen markkinajohtaja, jonka merkkejä ovat muun muassa seuraavat:

  • ALUMACraft®
  • Can-Am®
  • Lynx®
  • Manitou®
  • Quintrex®
  • Rotax®
  • Sea-Doo®
  • Ski-Doo®

 

Mitä henkilötiedot ovat

Henkilötiedot ovat tietoja, joista sinut voidaan yksilöidä suoraan (esim. etu- ja sukunimesi) tai epäsuorasti yhdistämällä useita sinusta saatuja tietoja (esim. autosi rekisterinumero ja kotiosoitteesi).

 

Mitä sinua koskevia tietoja keräämme

  • Meille antamiasi tietoja, esimerkiksi kun täytät sivustollamme tai mobiilisovelluksellamme verkkolomakkeen;
  • Jälleenmyyjiemme tai maahantuojiemme jakamia tietoja, esimerkiksi kun ostat tuotteitamme ja palvelujamme;
  • Automaattisesti, esimerkiksi evästeillä, kerättyjä tietoja selatessasi sivustoillamme ja mobiilisovelluksissamme.

 

Mitä teemme henkilötiedoillasi

Käytämme henkilötietojasi eri tarkoituksiin, mutta useimmiten:

  • tuottamaan sinulle pyytämäsi tuotteen tai palvelun;
  • lisäämään BRP-tuotteesi rekisteriimme;
  • tarjoamaan sinulle asiakastukea;
  • lähettämään sinulle kaupallisia viestejä tuotteistamme ja palveluistamme;
  • analysoimaan tuotteiden ja palvelujen parannusmahdollisuuksia;
  • tarjoamaan sinulle profiloinnin tai geopaikannusteknologioiden perusteella personoituja elämyksiä, sisältöä tai palveluja.

 

Kenen kanssa jaamme henkilötietojasi

Henkilötietojasi voidaan jakaa tarvittaessa seuraaville vastaanottajaryhmille:

  • BRP:n osakkuus- ja tytäryhtiöt
  • BRP:n jälleenmyyjät ja maahantuojat
  • BRP:n palveluntuottajat, esim. maksujen välittäjät, pilvipalvelut, kuljetus- ja huolintayritykset
  • BRP:n asiamiehet tai alihankkijat
  • BRP:n kumppanit, esim. markkinatutkimuskumppanit
  • Sosiaalisen median alustat
  • Lain- ja muut valvontaviranomaiset, kun laki vaatii meitä luovuttamaan heille henkilötietosi.

 

Kun henkilötietojesi luovuttaminen johtaa siihen, että niitä siirretään asuinmaasi ulkopuolelle, toteutamme erityisiä varotoimia, jotka on selitetty tämän käytännön seuraavissa osioissa: MAAKOHTAISET TÄYDENTÄVÄT TIETOSUOJAKÄYTÄNNÖT ja MITEN SUOJAAMME HENKILÖTIETOJASI.

 

Tietosuojaoikeutesi

Oikeutesi riippuvat asuinmaastasi ja siitä, mitkä lait tai asetukset tilanteeseesi soveltuvat, mutta useimmissa tapauksissa sinulla on oikeus:

  • pyytää meitä vahvistamaan, onko meillä sinua koskevia henkilötietoja, ja antaa sinulle niihin pääsy;
  • korjata virheelliset ja paikkansa pitämättömät henkilötietosi;
  • kysyä, kuinka käsittelemme henkilötietojasi;
  • tehdä valitus henkilötietojesi käsittelystämme;
  • pyytää meitä lopettamaan kaupallisten viestien lähettäminen.

 

Voit ottaa selvää mahdollisista täydentävistä tietosuojaoikeuksista lukemalla seuraavat osiot: OMIA HENKILÖTIETOJA KOSKEVAT OIKEUDET ja MAAKOHTAISET TÄYDENTÄVÄT TIETOSUOJAKÄYTÄNNÖT.

 

Miten meihin saa yhteyden

Voit käyttää tietosuojaoikeuksiasi tai kysyä tätä käytäntöä koskevista asioista tai henkilötietojesi käsittelystä ottamalla yhteyttä BRP:n tietosuojavastaan jollain seuraavista tavoista:

Bombardier Recreational Products Inc.

Attn: Legal Services

726, St-Joseph Street

Valcourt, Quebec

J0E 2L0

Canada

  • Puhelin: 1-888-272-9222
  • Tietosuojaoikeuksien online-portaali (tulossa)
     

Kuinka ja miten säilytämme henkilötietojasi

Millaisia henkilötietoja keräämme sinusta

Antamasi tiedot:

  • kun vierailet jälleenmyyjäliikkeessä;
  • kun selaat verkkosivustojamme;
  • kun soitat myyntiedustajillemme;
  • kun tilaat BRP:n uutiskirjeen;
  • kun osallistut BRP:n sponsoroimiin kilpailuihin ja arpajaisiin;
  • kun rekisteröidyt BRP:n sponsoroimiin tapahtumiin ja käyt niissä;
  • kun pyydät tarjouksen tai lisätietoja verkkolomakkeellamme;
  • kun varaat seikkailun verkkolomakkeellamme;
  • kun aloitat keskustelun chatbottiemme kanssa;
  • kun hallitset ilmoitusvalintojasi verkossa;
  • kun rekisteröit BRP-tuotteesi omistus-, takaisinkutsu- ja takuutarkoituksiin;
  • kun osallistut kyselyyn;
  • kun otat yhteyttä asiakaspalveluryhmäämme saadaksesi BRP-tuotettasi koskevaa apua tai myynninjälkeistä palvelua.
  • Sinut yksilöivät tiedot, kuten koko nimesi.
  • Yhteystietosi, kuten puhelinnumerosi, postiosoitteesi tai sähköpostiosoitteesi.
  • Tilillesi kirjautumiseen käyttämäsi tiedot, kuten käyttäjätunnus tai todennuskeinot.
  • Valitsemasi asetukset, kuten kielesi.
  • Tuotteistamme ja palveluistamme esittämäsi kommentit, mielipiteet ja arvostelut.
  • Henkilökohtaista tai ammattitilannettasi koskevat tiedot, kuten siviilisäätysi, ammattisi tai tulosi.
  • Kanssamme jakamasi sisältö, kuten ajoneuvoillamme tehdyissä seikkailuissa ottamasi kuvat.
  • kun käytät BRP GO! -mobiilisovellusta;
  • kun sallit BRP GO! -mobiilisovelluksen geopaikannuksen;
  • kun sallit BRP Connect -toimintojen geopaikannuksen;
  • kun aktivoit ajoneuvosi verkkosivustomme tai muiden mobiilisovellusten, kuten BRP GO!:n, kautta.
  • Sijaintitietosi mobiililaitteesi GPS:ää käytettäessä, kuten matkan alku- ja loppuaika, nopeus, suunta, pituus- ja leveysaste, maa, postinumero.
  • Tallentamasi kiinnostavat kohteet.
  • Mobiilisovellusten, kuten BRP GO!:n, käytöstä antamasi palaute.
  • Kootut, ajokäyttäytymiseesi yhdistetyt sijaintitietosi.
  • Kun aktivoit sivustoillamme ja mobiilisovelluksissamme evästeitä, ne ja vastaavat tekniikat keräävät sinusta tietoja – Lue KUINKA KÄYTÄMME EVÄSTEITÄ JA VASTAAVIA TEKNOLOGIOITA -osio, niin saat tietää lisää.
  • Sivustoillamme käymiseen käyttämäsi laitetyypin tiedot.
  • Laitteesi käyttöjärjestelmän versio, merkki ja malli.
  • IP- tai MAC-osoitteesi.
  • IP-osoitteesi ilmaisema yleinen maatieteellinen sijaintisi.
  • Selaimesi tyyppi.
  • Sivut, joita katsot sivustollamme tai jälleenmyyjiemme tai maahantuojiemme sivustoilla.
  • Vuorovaikutuksesi kyseisten sivustojen sisällön kanssa.
  • Kun ostat BRP-tuotteen tai -palvelun tai käytät sitä, kuten BRP-ajoneuvon suoraan BRP:ltä tai BRP-jälleenmyyjän tai -maahantuojan kautta.
  • Koko nimesi.
  • Koko osoitteesi.
  • Puhelinnumerosi.
  • Sähköpostisi.
  • Omistus- tai ostohistoriasi.
  • Viestintäkielesi.
  • Maksutietosi, kuten luotto- tai pankkikortin numerosi (tietyissä tapauksissa), jotta ostoksesi voi suorittaa loppuun.
  • Ajoneuvotietosi, kuten malli, valmistenumero (VIN), kilometrimäärä ja varustelu.
  • Muut myynti- ja huoltotiedot.

 

Kun käsittelemme maksutietojasi, sitä hoitaa yleensä kolmas osapuoli suojatuilla menetelmillä eikä tietoja säilytetä järjestelmissämme.

Automaattisesti kerätyt tiedot:

Kun siirryt sivustoillamme ja mobiilisovelluksissamme evästeiden ja vastaavien tekniikkojen avulla, mihin ei tarvita suostumustasi – Lue KUINKA KÄYTÄMME EVÄSTEITÄ JA VASTAAVIA TEKNOLOGIOITA -osio, niin saat tietää lisää.

  • Sivustoillamme käymiseen käyttämäsi laitetyypin tiedot.
  • Laitteesi käyttöjärjestelmä ja versio.
  • IP- tai MAC-osoitteesi.
  • IP-osoitteesi ilmaisema yleinen maatieteellinen sijaintisi.
  • Selaimesi tyyppi.
  • Selainhistoriasi, kuten sivut, joita katsot sivustollamme tai jälleenmyyjiemme tai maahantuojiemme sivustoilla.
  • Vuorovaikutuksesi sivustoiltamme ja sovelluksistamme saatavan sisällön kanssa.
  • Ajoneuvosi tiedot, kuten sijainti ja liikkeet, muu käyttö- tai telemetriatiedot, ajoneuvon sarjanumero, osto- ja toimituspäivä, ajoneuvon käyttö.
  • Mobiili- tai websovelluksiin yhdistetty yksilöllinen käyttäjätunnus, kuten mainontatunnus.

Muista lähteistä kerätyt tiedot:

Voimme saada sinua koskevia tietoja seuraavilta:

  • Jälleenmyyjämme ja kumppanimme, joiden kanssa tarjoamme palveluja tai harjoitamme yhdessä markkinointia (esim. kilpailujen ja arpajaisten yhteydessä).
  • Sosiaalisen median alustat, kuten Facebook/Meta, Google, Twitter, LinkedIn, Instagram, kun olet vuorovaikutuksessa kanssamme näillä alustoilla.
  • Autokoulut, kun osallistut yhteisohjelmiin.
  • Väestötietosi, kuten koko nimi, sähköpostiosoite, kieli.
  • Vuorovaikutuksesi sosiaalisen median alustoihin, kuten:

o   käyttäjän käytös, seuraamalla kauanko milläkin sivulla oltiin, mitä linkkejä käyttäjä napsautti, mistä käyttäjät pitivät tai eivät pitäneet;

o   käyttäjän laite, erityisesti IP-osoite (joka tallennetaan vain anonymisoituna), näyttökoko, tyyppi (laitteen yksilöivät tunnisteet), selaintiedot, maantieteellinen sijainti (vain maa), verkkosivustomme näyttöön valittu kieli.
 

  • Sinuun liittyvä BRP GO!:n asiakastunnistenumero (asiakastunnus).

BRP käsittelee henkilötietojasi seuraavista syistä:

 

Syymme

Eriteltyinä

Hallita suoraan meiltä tai jälleenmyyjä- ja jakeluverkostostamme ostamiesi BRP-tuotteiden ja -palvelujen tilausta

  • Käsitellä tilauksesi.
  • Täyttää tilauksesi ja toimittaa sinulle pyytämäsi tuotteet ja palvelut.
  • Huoltaa BRP-tuotteesi.
  • Koordinoida palvelujen tarjoajiamme toimittamaan tilauksesi tai pyytämäsi palvelun.
  • Konfiguroida BRP-tuotteesi tai ottaa käyttöön ominaisuuksia.
  • Antaa sinulle mahdollisesti tarpeellisia tietoja tai sisältöä, esim. ilmoittaa ajoneuvosi huollontarpeesta ja paikantaa lähin jälleenmyyntiliike.
  • Seurata ostostasi tai palvelujemme käyttöäsi, esim. hankkia sinulta palautetta ja mitata asiakastyytyväisyyttä kyselyillä.
  • Hallita BRP-tiliäsi.
  • Hallita tapahtumiemme tai kilpailujemme tilaustasi.
  • Laskea tilauksesi verot.
  • Noudattaa soveltuvia lakeja ja säännöksiä.

Personoida kokemuksesi, tuotteemme ja palvelumme sekä vuorovaikutuksemme sinuun

  • Käyttämällä geopaikannus- ja sijaintiperusteisia teknologioita, jos otat tällaisia teknologioita käyttöön, voimme:

o   toimittaa sinulle tietoja tai sisältöä, joka saattaa olla sinulle tarpeellista, kuten ajoretken laatimisen ja päättämisen;

o   ilmoittaa sinulle, kun ajoneuvosi voi tarvita huoltoa;

o   paikantaa lähin jälleenmyyntiliike.
 

  • Käyttämällä tietoihisi, kiinnostuksenkohteisiisi tai käytökseesi (“profilointiin”) perustuvien piirteiden arviointitekniikoita voimme:

o   luoda tuotteistasi, käytöksestäsi ja piirteistäsi personoidun profiilin sisäisiin tietokantoihimme;

o   luoda kuluttajasegmenttejä;

o   personoida vuorovaikutuksemme sinuun muun muassa lähettämällä personoituja viestejä ja markkinointimateriaaleja;

o   lähettää sinun haluamallasi kielellä olevaa markkinointimateriaalia tietystä tuotteesta, joka voi parantaa ajoneuvosi nykyistä käyttöä.
 

Hallita BRP-tuotteesi rekisteröintiä, takuuta, suojausta, takaisinkutsua ja riitojen ratkaisua

  • Lisätä BRP-tuotteesi rekisteriimme.
  • Todeta yksittäisten BRP-tuotteiden omistuksen.
  • Suojata turvallisuutesi.
  • Suorittaa turvallisuuteen liittyviä takaisinkutsuja.
  • Tarjota sinulle takuuta ja myynninjälkeistä palvelua.
  • Havaita ja estää varkaudet.
  • Käsitellä riidat, joissa sinä, muita työntekijöitä tai kolmansia on osallisena.
  • Valvoa sopimuksiamme.
  • Noudattaa soveltuvia lakeja ja säännöksiä.

Antaa asiakastukea, apua ja myynninjälkeistä palvelua

  • Vastata asiakastiedusteluihin.
  • Diagnosoida tuoteongelmat.
  • Ilmoittaa sinulle ajoneuvoosi liittyvistä ongelmista.
  • Auttaa sinua toimitusongelmissa.
  • Todeta ajoneuvosi omistus ja hallita siihen liittyviä luovutuksia tai riitoja.
  • Hoitaa palautukset.
  • Tarjota myynninjälkeistä palvelua.
  • Korjata BRP-tuotteita.
  • Määrittää tekniset tai muut BRP-ajoneuvon toimitukseen ja huoltoihin liittyvät ongelmat.
  • Parantaa jatkuvasti tuotteen laatua.
  • Tarkistaa tietyissä tilanteissa, kuten takuuhakemusten yhteydessä, tiedot tai tarkistaa, että takaisinkutsut on suoritettu oikein.
  • Antaa sinulle tukiongelmasta päivityksiä.
  • Lähettää sinulle mobiilisovellustemme, kuten BRP GO!:n, käyttöehtojen loukkauksesta ilmoituksia.
  • Antaa muita asiakas- ja tukipalveluja, muun muassa tietosuojaoikeuksiasi koskevia pyyntöjä.
  • Noudattaa soveltuvia lakeja ja säännöksiä.

Lähettää kaupallisia viestejä

  • Antaa sinulle tietoja tilistäsi tai omistamastasi BRP-tuotteesta tai saamastasi palvelusta.
  • Tiedottaa sinulle uusista BRP-tuotteista, -palveluista tai -ominaisuuksista.
  • Kertoa uutisia kilpailuista, kampanjoista ja tapahtumista tai keskustella sinua mahdollisesti kiinnostavista BRP:n tarjoamista tuotteista tai palveluista.

Suorittaa verkossa käytökseen perustuvaa mainontaa evästeiden ja vastaavien teknologioiden avulla

  • Ymmärtää, miten vuorovaikutat sivustojemme, mobiilisovellustemme, tuotteidemme tai palvelujemme sekä kolmansien, kuten Facebookin/Metan, sivustoilla esiintyvien mainostemme kanssa.
  • Mitata verkkosivujemme, mobiili-sovellustemme, tuotteidemme tai mainostemme tehoa.
  • Mahdollistaa meitä näyttämään sinulle soveltuvampia mainoksia.
  • Luoda sosiaalisen median alustoille, kuten Facebookille/Metalle, kohdistettuja asiakasryhmiä.
  • Tarjota näillä alustoilla mainoksia, jotka kiinnostavat sinua tai henkilöitä, jotka nämä alustat ovat yksilöineet samankaltaisista kohteista kiinnostuneiksi.

 

Saat tietää lisää verkkomainontaan käytettäviä evästeitä ja vastaavia teknologioita koskevista tietosuojavalinnoistasi lukemalla KUINKA KÄYTÄMME EVÄSTEITÄ JA VASTAAVIA TEKNOLOGIOITA -osion.

Suorittaa liiketoimintatietojen data-analyysiä ja tilastointia

  • Räätälöidä kokemuksesi ja palvelusi (muun muassa personoitu markkinointi) kuluttajaprofiilisi perusteella.
  • Laatia tilastoja, joiden avulla voimme analysoida, miten voimme parantaa tuotteitamme ja palvelujamme, muun muassa uusien ominaisuuksien testausta tai ajoneuvojen elinkaaren analyysiä.
  • Ymmärtää paremmin BRP:n kuluttajan käytöstä ja ryhmitellä kuluttajia tiettyihin kriteereihin perustuviin yleisöluokkiin.
  • Kehittää ja parantaa BRP:n tuotteita ja palveluja ja elämystäsi, mihin sisältyy myös BRP:n tuotteiden ja palvelujen tason säilyttäminen ja parantaminen sekä uusien toimintojen ja ominaisuuksien kehittäminen ja lisääminen.
  • Kehittää koosteanalyyseja, tilastoja ja liiketoimintatiedon hallintaa, joiden avulla pystymme toimimaan, suojaamaan, tekemään valistuneita päätöksiä ja raportoimaan liiketoimintamme suoritustasoista.

Estää, havaita ja hallita petoksia ja muita luvattomia tai laittomia toimia

  • Havaita ja hallita BRP:n tuotteiden tai palvelujen ostoon liittyviä petoksia.
  • Hallita laittomia tai luvattomia toimia ja kyberuhkia.
  • Noudattaa soveltuvia lakeja ja säännöksiä.

Henkilötietosi jaetaan BRP:n työtekijöille, joiden tarvitsee tietää ne voidakseen suorittaa tehtävänsä, sekä valtuutetuille kolmansille. Siksi seuraavat vastaanottajaluokat pääsevät tarvittaessa henkilötietoihisi seuraavilla perusteilla:

 

Vastaanottajaluokat, jotka saattavat päästä henkilötietoihisi

Miksi heidän tarvitsee päästä henkilötietoihisi

BRP:n osakkuus- ja tytäryhtiöt

  • Tässä tietosuojakäytännössä kuvailtua käyttöä varten.
  • Sisäisiin auditointitarkoituksiin toimintamme hallintaa ja parantamista varten.
  • Muihin käyttötarkoituksiin, joista on viestitty sinulle ennen henkilötietojasi jakamista BRP:n osakkuus- ja tytäryhtiöille tai sen aikana.

Palvelujen tarjoajat:

  • Todennuspalvelujen tarjoajat.
  • Puhelukeskukset.
  • Pilvipalvelut.
  • Digitaalimarkkinointiyritykset ja markkinointikonsultit.
  • Tapahtuma-analytiikan palveluyritykset.
  • GPS-teknologiayritykset.
  • Ylläpitopalveluntarjoajat.
  • Tietoteknologia- ja ohjelmistoyritykset.
  • Vakuutus- ja rahoitusyhtiöt.
  • Internet-palvelut.
  • IT-integraatio- tai -kehityskumppanit.
  • Logistiikkayritykset.
  • Postinjakeluyritykset.
  • Varaosa- ja varusteyritykset.
  • Maksujen käsittelijät.
  • Alustojen tai välineiden tuottajat (markkina-alustat tai asiakasdata-alustat, monikanavamarkkinointi ja markkinointiautomaatioyritykset).
  • Painotalot.
  • Mukautettujen verkkokarttojen tuottajat.
  • Tietoturvayritykset.
  • Kolmansien osapuolien markkinointi- ja kehitysyritykset.
  • Kuljetusyritykset.
  • Webanalytiikkayritykset.
  • Auttaa meitä toimimaan ja tuottamaan sinulle pyytämäsi tuote tai palvelu.

Asiamiehet ja alihankkijat

  • Suorittavat puolestamme ja toimeksiannostamme palveluja tämän tietosuojakäytännön mukaisesti.

Mainonta- ja markkinatutkimuskumppanit

  • Suorittavat puolestamme markkinointikampanjoita ja markkinatutkimuksia.

Sosiaalisen median alustat:

  • Facebook/Meta;
  • Google;
  • Instagram;
  • LinkedIn;
  • Reddit;
  • Sprout;
  • Twitter.
  • Näyttävät mainoksia käyttäjille, jotka vastaavat näille alustoille antamiamme tietoja.
  • Näyttävät mainoksia käyttäjille, joilla on yhteisiä piirteitä.
  • Mahdollistavat personoidun ja kohdistetun markkinoinnin.
  • Mittaavat ja parantavat mainostemme suorituskykyä näillä alustoilla.

 

BRP toimittaa sähköpostisi suojatulla tavalla. Sosiaalisen median alustoille (kuten Facebookille/Metalle) jaetuilla tiedoilla mitataan BRP:n mainoskampanjoiden tehoa ja sosiaalisen median alusta käyttää sitä omiin tarkoituksiinsa. Näitä paljastuksia voi rajoittaa kieltäytymällä käytökseen perustuvasta verkkomainonnasta. Tämä tapahtuu muuttamalla mainosasetuksia (esim. Facebookissa/Metassa), jotta jäät pois kohdennetuista asiakasryhmistä.

BRP:n valtuuttamat jälleenmyyjät ja maahantuojat

  • Toimittavat tuotteitamme ja palvelujamme.
  • Lähettävät sinulle omia markkinointiviestejään.

Muut kolmannet osapuolet

  • Koko BRP:n tai jonkin sen osan tai BRP:n jonkin liiketoiminnan, omaisuuden tai osakkeiden tai niiden ositusten suunnitellun tai varsinaisen oston, myynnin (mukaan lukien selvitystilan, realisoinnin, ulosmittauksen tai haltuunoton), vuokrauksen, fuusion, sulautumisen, yhteisyrityksen, strategisen kumppanuuden tai jonkin muunlaisen kaupan, hallinnan, siirron, luovutuksen tai rahoituksen yksinomainen tarkoitus.

Lainvalvonnan tai valtion virastot ja ulkoiset auditoijat

  • Kunnioittavat lakia, asetusta, etsintälupaa, haastetta tai tuomioistuimen päätöstä.
  • Sisäisiin auditointitarkoituksiin toimintamme hallintaa ja parantamista varten.

 

Ryhdymme seuraaviin toimiin, kun jaamme henkilötietojasi vastaanottajille:
 

  • Käytämme heidän kanssaan yhtäläisiä suojauskäytäntöjä.
  • Edellytämme heiltä tietosuoja- ja turvastandardeja, jotka ovat samaa tasoa kuin meillä.
  • Heidän kanssaan solmittujen sopimusten kautta toteutamme sopimussuojan ja muut tarvittavat toimet pitääksemme henkilötietosi salassa ja turvassa sekä estääksemme tietojen käytön muihin kuin sovittuihin tarkoituksiin. Vaadimme esimerkiksi yleensä palvelujen tuottajia rajoittamaan henkilötietojen käytön ja säilytyksen palvelujensa tuottamiseen tarvittavaksi sekä ilmoittamaan meille kaikista todellisista tai epäillyistä henkilötietoja koskevista salassapitovirheistä.
  • Meillä on asianmukainen prosessi, jolla varmistetaan, että he noudattavat vaatimuksiamme. Tämä käsittää heidän tietosuojakäytäntöjensä, suojauksensa ja asianomaisten säännösten noudattamisensa arvioinnin.
  • Tietoihin pääsy on rajoitettu ainoastaan sellaisille henkilöille, jotka tarvitsevat niitä asianmukaisiin tarkoituksiin.
  • Kun henkilötietoihisi voidaan päästä tai niitä siirretään asuinmaasi ulkopuolella sijaitsevalle kolmannelle osapuolelle, toteutamme sopimusperustaisia lisävarotoimia, joilla varmistetaan henkilötietojesi jatkuva suojaus. Lue MAAKOHTAISET TÄYDENTÄVÄT TIETOSUOJAKÄYTÄNNÖT saadaksesi tietää lisää varotoimien toteutuksesta, sillä ne voivat vaihdella maasta toiseen.

Henkilötietojasi säilytetään, kunnes saavutetaan tarkoitukset, joiden vuoksi niitä kerättiin tai käytettiin, tai muuten soveltuvien lakien sallimalla tai edellyttämällä tavalla.

 

Säilytämme henkilötietosi seuraavia tarkoituksia varten:
 

  • tässä tietosuojakäytännössä kuvaillut tarkoitukset;
  • henkilötietojesi keräystä ennen tai sen aikana sinulle viestityt tarkoitukset;
  • omat perustellut liiketoimintatarpeemme;
  • lakisääteisten tai sääntelyvelvoitteidemme noudattaminen;
  • laillisten oikeuksiemme toteaminen, käyttäminen tai puolustaminen;
  • petoksien estäminen, havaitseminen ja tutkiminen.

 

Jos henkilötietojasi tarvitaan useampaan tarkoitukseen, säilytämme niitä, kunnes pisimpään kestävä tarkoitus päättyy. Lakkaamme joka tapauksessa käyttämästä sellaisia tietoja heti, joilla on aikaisempi päättymispäivä, kun se päättymispäivä on saavutettu.

Henkilötiedot, joita ei enää tarvita, anonymisoidaan peruuttamattomasti tai hävitetään suojatusti soveltuvien lakien mukaisesti.

Saat tietää lisää säilytys- ja hävityskäytännöistämme, mukaan lukien henkilötietojesi säilytysajoista, ottamalla yhteyttä tietosuojavastaavaamme tämän käytännön alussa olevassa MITEN MEIHIN SAA YHTEYDEN -osiossa kuvatulla tavalla.

Kohdassa KENELLE JAAMME HENKILÖTIETOJASI selostettujen suojatoimien lisäksi BRP varmistaa, että henkilötietosi suojataan koko elinaikansa ajan häviämiseltä sekä luvattomalta pääsyltä, käytöltä tai paljastamiselta. Henkilötietoja säilytetään turvallisella tavalla, ja niihin pääsy on rajoitettu ainoastaan sellaisille henkilöille, jotka tarvitsevat niitä asianmukaisiin tarkoituksiin. BRP käyttää fyysisiä, teknisiä ja organisatorisia toimia sen varmistamiseen, että henkilötietosi suojataan riittävästi niiden ollessa meidän huostassamme ja silloinkin, kun henkilötietojasi siirretään asuinmaasi ulkopuolella sijaitsevalle vastaanottajalle.

Verkkosivustomme tai mobiilisovelluksemme saattavat sisältää linkkejä kolmansien osapuolten verkkosivustoille. Linkitettyjen verkkosivustojen operaattorit saattavat myös kerätä henkilötietojasi (mukaan lukien evästeiden käytön kautta muodostuneita tietoja ja maksutietoja). Soveltuvan lain sallimassa laajuudessa BRP ei ole vastuussa siitä, miten kolmannet osapuolet keräävät, käyttävät tai paljastavat henkilötietojasi. On tärkeää tutustua heidän tietosuojakäytäntöönsä ennen henkilötietojen heille antamista.

BRP:n verkkosivustoja, sovelluksia, websovelluksia, tuotteita ja palveluja ei ole kohdistettu lapsille tai tarkoitettu lasten käyttöön. Emme tietoisesti kerää alle 16-vuotiailta lapsilta henkilötietoja. Tätä ikää nuorempien lasten ei pidä rekisteröityä tai antaa BRP:lle mitään henkilötietoja ilman vanhemman tai laillisen huoltajan lupaa.

Jos luulet, että olemme saaneet alle 16-vuotiailta lapsilta henkilötietoja, ota meihin yhteyttä tämän käytännön alussa olevassa MITEN MEIHIN SAA YHTEYDEN -osiossa selostetulla tavalla.

Oikeutesi riippuvat asuinmaastasi ja siitä, mitkä lait tai asetukset tilanteeseesi soveltuvat, mutta useimmissa tapauksissa sinulla on oikeus:
 

  • pyytää meitä vahvistamaan, onko meillä sinua koskevia henkilötietoja, ja antaa sinulle niihin pääsy;
  • korjata virheelliset ja paikkansa pitämättömät henkilötietosi;
  • kysyä, kuinka käsittelemme henkilötietojasi;
  • tehdä valitus henkilötietojesi käsittelystämme;
  • pyytää meitä lopettamaan kaupallisten viestien lähettäminen.

 

Luethan MAAKOHTAISET TÄYDENTÄVÄT TIETOSUOJAKÄYTÄNNÖT -osiosta asianomaisen kohdan, niin saat tietää lisää muista tietosuojaoikeuksistasi.

 

Kaupalliset viestit

Käytämme yhteystietojasi sähköpostilla tai muilla elektronisilla viestintävälineillä, kuten tekstiviesteillä tai puhelimella, tapahtuvaan viestintään. Voit aina pyytää meitä lopettamaan kaupallisten viestien lähettämisen. Helpoin tapa on perua suostumuksesi, minkä voit tehdä koska tahansa joko napsauttamalla minkä tahansa uutiskirjeen tai kaupallisen viestin lopussa olevaa tilauksen peruuttamisen linkkiä tai ilmoittamalla asiasta tietosuojavastaavallemme tämän käytännön alussa olevassa MITEN MEIHIN SAA YHTEYDEN -osiossa selostetulla tavalla.

Kun perut suostumuksesi vastaanottaa kaupallisia viestejä BRP:ltä, saatat kuitenkin yhä saada kaupallisia viestejä jälleenmyyjiltämme ja maahantuojiltamme, joilla on omat, erilliset järjestelmänsä suostumusten hallintaan. Käänteinen pitää myös paikkansa; saatat yhä saada kaupallisia viestejä meiltä, kun peruutat jälleenmyyjiemme ja maahantuojiemme lähettämien viestien tilauksen.

 

Muut tiettyjen BRP:n sivustojen tai mobiilisovellusten käyttöön pätevät oikeudet

Kun käytät tiettyjä mobiilisovelluksiamme tai sivustojamme niiden toiminnoista riippuen, voit:
 

  • muuttaa profiiliasi varmistaaksesi, että muut käyttäjät näkevät vain tiettyjä tietoja;
  • päättää olla antamatta tiettyjä pyydettyjä tietoja (mikä voi rajoittaa käytettävissäsi olevia toimintoja);
  • kytkeä pois tai estää sijaintisi jakamisen käyttäessäsi sivustoa tai mobiilisovellusta, myös ryhmäajotapahtumiin osallistuessasi;
  • muuttaa laitteesi asetuksien sijaintiasetuksia ja sijaintioikeuksia varmistaaksesi, että laitteesi jakaa sijaintisi sovellukselle vain sovelluksen käytön aikana. Jos rajoitat sijaintitietoihin pääsyä vielä enemmän, se voi estää sinua käyttämästä eräitä tai kaikkia sivuston tai sovelluksen toimintoja;
  • hyväksyä tai kieltäytyä sivustoon tai mobiilisovellukseen liittyvistä puskuilmoituksista, joilla kerrotaan sinulle uusista tiedoista;
  • poistaa milloin tahansa mobiilisovelluksen tai tilisi. Jos teet niin, sen seurauksena poistetaan tietyt tiedot, kuten suunnittelemasi tai tekemäsi ajot, ajotilastot, kiinnostavat paikat, tallennetut paikat ja ystävät, sikäli kuin ne soveltuvat.

 

Miten voit käyttää oikeuksiasi

Jos haluat käyttää edellä tai MAAKOHTAISET TÄYDENTÄVÄT TIETOSUOJAKÄYTÄNNÖT -osion asianomaisessa kohdassa lueteltuja oikeuksia, voit esittää pyynnön tietosuojavastaavalle tämän käytännön alussa olevassa MITEN MEIHIN SAA YHTEYDEN -osiossa selostetulla tavalla. BRP saattaa tarvita lisätietoja voidakseen varmentaa henkilöllisyytesi asianmukaisesti. Kun tietosuojaoikeuksien online-portaali (tulossa) on käytettävissä, voit myös lähettää tietosuojapyyntösi verkossa sen kautta.

Jos haluat käyttää tiettyjen BRP:n sivustojen tai mobiilisovellusten käyttöön kohdistuvaa oikeutta, voit tehdä niin noudattamalla käyttämäsi sivuston tai mobiilisovelluksen ehdoissa selostettua menettelyä.

Huomaathan, että soveltuvat lait voivat rajoittaa oikeuksiasi, minkä vuoksi eräissä tilanteissa soveltuvat lait antavat meille oikeuden evätä pyyntösi. Selitämme sinulle joka tapauksessa lain sallimalla tavalla syyn siihen, ettemme voi täyttää pyyntöäsi.

Vain sinä tai valtuutettu edustaja saatte esittää todennettavissa olevan, henkilötietoihisi liittyvän kuluttajapyynnön. Voit joutua todistamaan henkilöllisyytesi tehdäksesi tietosuojaoikeuspyynnön, emmekä voi ehkä noudattaa pyyntöäsi, jos emme pysty varmentamaan henkilöllisyyttäsi tai emme pysty yhdistämään pyynnössäsi olevia tietoja hallussamme oleviin henkilötietoihin.

Emme peri maksua pyyntösi käsittelystä tai siihen vastaamisesta, ellei pyyntö ole kohtuuton, toistuva tai selvästi perusteeton. Jos toteamme, että pyynnöstä tulee periä maksu, kerromme sinulle, miksi päätimme niin ja annamme kustannusarvion ennen pyyntöön vastaamista.

 

Valitusten ratkaisu

Olemme sitoutuneet ratkaisemaan kanssasi kaikki sinulla olevat henkilötietojesi käyttöämme koskevat huolet tai ratkaisemaan oikeudenmukaisesti kaikki valitukset. Jos kuitenkin koet, että emme ole pystyneet auttamaan sinua valituksesi tai huolenaiheesi kanssa, sinulla voi olla oikeus tehdä valitus oman maasi tietosuojaviranomaiselle tai valvontaviranomaiselle. Luethan MAAKOHTAISET TÄYDENTÄVÄT TIETOSUOJAKÄYTÄNNÖT -osion asianomaisesta kohdasta lisätietoja.

Tätä tietosuojakäytäntöä muutetaan ajoittain. Tällöin tiedotamme sinulle päivittämällä tämän tietosuojakäytännön alussa olevan “Viimeisin päivitys” -päivämäärän tai muilla asianmukaisilla viestintäkeinoilla. Suosittelemme, että käyt ajoittain tällä sivustolla saadaksesi tietää mahdollisista muutoksista.

Mikä on eväste?

Eväste on pieni tekstitiedosto, joka sijoitetaan tietokoneellesi tai laitteellesi verkkosivustolla käynnin yhteydessä. Se luodaan yleensä, kun uusi verkkosivu avataan.

 

Evästeet tallentavat tietokoneellesi tai laitteellesi tietoja, joilla voit hallita sivustokokemustasi. Niiden tarkoitus on tallentaa tiettyä käyttäjää ja verkkosivustoa koskeva pieni tietomäärä, jotta verkkosivut räätälöidään tietylle käyttäjälle sopiviksi. Jotkin sivut sisältävät komentosarjan, joka huomioi evästeen tiedot ja voi näin siirtää tietoja verkkosivustolla (tai siihen liittyvällä verkkosivustolla) käynnistä toiseen. Evästeet voivat myös tallentaa tietoja mieltymyksistä verkkosivustokokemuksen räätälöimiseksi. Useimmissa selaimissa evästeitä voidaan hallita asetuksien avulla.

 

BRP:n käyttämät evästeet ja muut seurantateknologiat

 

Välttämättömät evästeet

Nämä evästeet ovat aina aktiivisia, sillä ne ovat verkkosivuston tai mobiilisovelluksen toiminnalle välttämättömiä. Ne vastaavat omaan toimintaasi, kuten kirjautumiseen, kielivalintoihin, selaimen asetuksiin, ja täyttävät automaattisesti lomakkeet. 

Facebook/Meta Pixel

Näiden evästeiden toimittaja on Facebook/Meta ja niiden avulla mittaamme mainontamme tehoa ymmärtääksemme, mitä vierailijat tekevät sivustoillamme tai mobiilisovelluksillamme. Näin voimme luoda sosiaalisen median alustalle kohdistettuja käyttäjäryhmiä ja tarjota käyttäjille mainoksia, jotka vastaavat näiden ryhmien piirteitä. Voit hallita tietosuojaasi ja mainosmieltymyksiäsi Facebook/Meta-tilisi asetuksista.

Markkinointievästeet

Näiden evästeiden avulla BRP ja kolmannet osapuolet koostavat profiilin kiinnostuksen kohteistasi, näyttävät relevantteja viestejä ja selvittävät mainonnan toimivuutta. Evästeiden avulla seurataan esim. selain- ja laitetunnisteita, kävijämääriä, mainosten saamia napsautuksia ja viimeksi ladattuja sivuja. Niitä käytetään myös kuluttajaprofiilien luomiseen; tähän sisältyy mainosten näyttäminen katsottujen tuotteiden tai BRP:n sivustoilla ja mobiilisovelluksissa tapahtuneen toiminnan perusteella. Jos estät nämä evästeet, et saa kohdistettua mainontaa eri verkkosivustoilla tai mobiilisovelluksissa.

Analytiikkaevästeet

Käytämme analytiikkapalveluja, kuten Google Analyticsia, saadaksemme verkkosivustoillamme tai mobiilisovelluksissamme kävijöiden toiminnasta koottuja tai tilastollisia tietoja. Näiden avulla voimme ymmärtää, miten verkkosivustojamme ja mobiilisovelluksiamme käytetään, ja parantaa palvelujamme. Voit kieltäytyä Google Analyticsistä käyttämällä selainlisäystä.

 

Käytämme myös palveluita, jotka auttavat meitä ymmärtämään paremmin käyttäjiemme tarpeita ja tarjoamaan paremman alustan ja käyttäjäkokemuksen. Tällaiset palvelut keräävät evästeillä ja muilla teknologioilla dataa:
 

  • käyttäjiemme käytöksestä seuraamalla, kauanko milläkin sivulla oltiin, mitä linkkejä käyttäjät napsauttivat, mistä käyttäjät pitivät tai eivät pitäneet;
  • käyttäjien laitteista, erityisesti IP-osoite (joka tallennetaan vain anonymisoituna), näyttökoko, tyyppi (laitteen yksilöivät tunnisteet), selaintiedot, maantieteellinen sijainti (vain maa), verkkosivustomme tai mobiilisovelluksemme näyttöön valittu kieli.

 

Nämä tiedot tallennetaan pseudonymisoituun käyttäjäprofiiliin, eikä niitä käytetä yksittäisten käyttäjien tunnistamiseen tai yhdistetä yksittäisen käyttäjän muihin tietoihin.

Kohdistamis-, käyttäytymis- ja tilastointievästeet

Näiden evästeiden avulla BRP ja kolmannet osapuolet luovat ryhmiä ja luetteloita käyttäjistä, jotka ovat toimineet BRP:n sivustolla tai mobiilisovelluksessa tietyllä tavalla. Nämä evästeet eivät sisällä mitään tunnisteita tai yksilöitäviä henkilötietoja.

Läpinäkyvät GIF-kuvat

Läpinäkyvät GIF-kuvat (ns. web beacon, web bug) ovat pikkuruisia kuvatiedostoja, joilla on yksilöity tunniste, ja ne toimivat evästeiden tapaan. Evästeistä poiketen läpinäkyvät GIF-kuvat on kuitenkin upotettu näkymättömiin verkkosivuille, eikä niitä tallenneta kiintolevyllesi. Nämä “kuvat” latautuvat automaattisesti selaimeesi/laitteellesi, kun vierailet verkkosivustollamme tai avaat lähettämämme HTML-muotoisen sähköpostiviestin, ja näin saamme tiedon siitä, onko tietyllä sivulla käyty tai onko sähköpostiviesti avattu. Läpinäkyvien GIF-kuvien avulla voimme seurata yksinkertaisia käyttäjätoimia, jotka liittyvät verkkosivustoihimme ja lähettämiimme sähköpostiviesteihin, mikä auttaa meitä arvioimaan sivustojemme ja viestintämme tehokkuutta ja toimivuutta. Saatamme käyttää läpinäkyviä GIF-kuvia vierailijoidemme toiminnan seurantaan, sisältöjen hallintaan ja käyttötilastojen laadintaan.

 

Me ja meille palveluja tarjoavat kolmannet osapuolet voimme käyttää läpinäkyviä GIF-kuvia myös asiakkaille lähetettävissä HTML-sähköpostiviesteissä seurataksemme viestien vastausprosenttia, tunnistaaksemme, milloin viestit luetaan, sekä seurataksemme, lähetetäänkö viestejämme edelleen. Nämä on mahdollista estää joko käyttämällä jotain kolmannen osapuolen sovellusta tai muuttamalla sähköpostiviestien asetuksia siten, että viestien kuvia ei ladata (mikäli sähköpostiohjelma tukee tällaista toimintoa).

 

Omat evästeasetukset

Voit estää evästeiden toiminnan osittain tai kokonaan koska tahansa selaimen lisäasetusten avulla. Saat tietää lisää BRP:n evästeiden käytöstä lukemalla Evästekäytännön.

Tämä osio täydentää edellä olevan tietosuojakäytäntömme tietoja, ja se koskee ainoastaan Kalifornian, Virginian, Connecticutin, Coloradon, Utah’n, Oregonin, Teksasin ja Montanan osavaltiossa asuvia asiakkaita, vierailijoita ja käyttäjiä (jäljempänä “kuluttajat” tai “sinä”).

 

Keräämämme ja käsittelemämme tiedot

Henkilötietojesi rekisterinpitäjänä BRP US Inc. käsittelee Bombardier Recreational Products Inc:n kanssa seuraavia henkilötietojen kategorioita, jotka on osoitettu jäljempänä sanalla “Kyllä”:

 

Luokka

BRP:n keräämä?

BRP:n kolmansille viimeisten 12 kuukauden aikana paljastama, mm. liiketoiminta-tarkoitukseen?

Esimerkkejä

Luokka A – Tunnisteet

Kyllä

Kyllä

Koko nimi, osoite, sähköpostiosoite.

Luokka B – Henkilötiedot, mm. Kalifornian siviilioikeuskaaren kohdan 1798.80(e) määrittelemät

Kyllä

Kyllä

Nimi, allekirjoitus, osoite, puhelinnumero, ajokortti tai osavaltion henkilöllisyyskortin numero, työllisyys, muut taloustiedot.

Luokka C – Osavaltion (ja liittovaltion) lakien suojaamien piirteiden luokitus

Kyllä

Kyllä

Ikä, sukupuoli. Käytettävissämme on koostettua tietoa ikäluokista ja sukupuolista Google Analytics -ohjelman kautta, ja käytämme tietoja tilastointitarkoituksiin.

Luokka D – Kaupalliset tiedot

Kyllä

Kyllä

Kaupankäyntitiedot, hankintahistoria esim. ostetuista ajoneuvoista, tuotteista tai palveluista, ostotaipumukset ja maksutiedot.

Luokka F – Internetin tai muiden elektronisten verkkojen käyttö

Kyllä

Kyllä

Selaushistoria, hakuhistoria, toiminta verkossa, kiinnostuksen kohteet sekä vuorovaikutus verkkosivustomme ja muiden verkkosivustojen, sovellusten, järjestelmien ja mainosten kanssa.

Luokka G – Geopaikannus

Kyllä

Kyllä

Laitteen tai ajoneuvon sijainti.

Luokka H – Audio, elektroniikka, visio ja vastaavat

Kyllä

Kyllä

Palvelupuhelujen tallenteet, kuvat ja 3D-mallit, jotka on luotu liiketoimintamme yhteydessä.

Luokka K – Edellä mainituista henkilötiedoista tehdyt päätelmät

Kyllä

Kyllä

Profiilin tai yhteenvedon luonti esimerkiksi henkilön mieltymyksistä ja siitä, kuinka todennäköisesti hän ostaa meiltä ajoneuvoja, tuotteita tai palveluja.

 

Luokat A, B, C, D, F, G ja K voivat koostua arkaluonteisista henkilötiedoista palvelujen ja asiayhteyden luonteesta riippuen.

 

Henkilötietojen myynti

Emme myy henkilötietojasi kolmansille osapuolille näiden kaupallisiin tarkoituksiin, ellet nimenomaisesti salli meidän tehdä niin.

 

Viimeisten kahdentoista (12) kuukauden aikana emme ole myyneet mitään henkilötietoja. Huomaa myös, että kolmannet osapuolet, jotka mahdollisesti ostaisivat hallussamme olevia henkilötietoja, eivät saisi myydä niitä eteenpäin tiedottamatta asiasta erikseen sinulle, jolloin sinulla on mahdollisuus estää edelleenmyynti.

 

Oikeutesi ja valinnanvapautesi

Seuraavat oikeudet tulevat OMIA HENKILÖTIETOJA KOSKEVAT OIKEUDET -osiossa selostettujen lisäksi:

 

Kalifornia

  • Oikeus saada tietoja. Sinulla on oikeus tietää, miten BRP käsittelee henkilötietojasi, ja kysyä meiltä mitä tahansa sitä koskevia kysymyksiä.
  • Oikeus pyytää meitä paljastamaan sinulle:

o   käsittelemmekö henkilötietojasi ja, tämän soveltuessa, mihin kategoriaan kuuluvia henkilötietoja olemme sinusta keränneet ja mihin kategorioihin kuuluvista lähteistä olemme keränneet kyseiset tiedot;

o   erittelyn henkilötiedoista, jotka olemme sinusta keränneet;

o   mihin kaupalliseen tai liiketoimintatarkoitukseen olemme keränneet henkilötietojasi; ja

o   mihin luokkiin kuuluvia henkilötietojasi olemme luovuttaneet ja mihin luokkiin kuuluville kolmansille osapuolille olemme luovuttaneet kyseisiä tietoja edellisten kahdentoista (12) kuukauden aikana.
 

  • Oikeus pyytää meitä poistamaan henkilötiedot, jotka olemme sinusta keränneet, tietyin poikkeuksin.
  • Oikeus välttyä sinuun kohdistuvalta syrjinnältä oikeuksiesi käytön vuoksi epäämällä sinulta tavara tai palvelu, perimällä sinulta tavarasta tai palvelusta eri hinta tai taksa tai toimittamalla sinulle laadultaan eritasoinen tavara tai eritasoista palvelua.
  • Oikeus pyytää meitä olemaan myymättä henkilötietojasi koska tahansa (kieltäytymisoikeus).
  • Oikeus ohjeistaa meitä rajoittamaan arkaluonteisten henkilötietojen käyttöä ja luovuttamista sellaiseksi, mikä on tarpeen palvelujen tuottamiseen tai tavaroiden toimittamiseen.
  • Oikeus pyytää meitä korjaamaan sinua koskevia epätarkkoja henkilötietoja ottaen huomioon henkilötietojen käsittelyn luonteen ja tarkoitukset.
  • Oikeus välttyä kostotoimilta oikeuksiesi käytön vuoksi.
  • Oikeus saada meille aiemmin antamistasi henkilötiedoista kopio siirrettävässä ja, teknisen toteutuskelpoisuuden rajoissa, helposti käytettävässä muodossa.

 

Virginia

Sinulla on kaikki edellä olevat oikeudet sekä seuraavat:
 

  • Oikeus kieltäytyä henkilötietojesi käsittelystä kohdennettua mainontaa, henkilötietojesi myyntiä tai profilointia varten oikeudellisten tai vastaavien sinuun merkittävästi vaikuttavien päätösten edistämiseksi.

 

Colorado

  • Oikeus saada tietoja. Sinulla on oikeus tietää, miten BRP käsittelee henkilötietojasi, ja kysyä meiltä mitä tahansa sitä koskevia kysymyksiä.
  • Oikeus pyytää meitä korjaamaan sinua koskevia epätarkkoja henkilötietoja ottaen huomioon henkilötietojen käsittelyn luonteen ja tarkoitukset.
  • Oikeus kieltäytyä henkilötietojesi käsittelystä kohdennettua mainontaa, henkilötietojesi myyntiä (astuu voimaan 1.7.2024) tai profilointia varten oikeudellisten tai vastaavien sinuun merkittävästi vaikuttavien päätösten edistämiseksi.
  • Oikeus pyytää meitä poistamaan henkilötiedot, jotka olemme sinusta keränneet, tietyin poikkeuksin.
  • Oikeus välttyä sinuun kohdistuvalta syrjinnältä oikeuksiesi käytön vuoksi epäämällä sinulta tavara tai palvelu, perimällä sinulta tavarasta tai palvelusta eri hinta tai taksa tai toimittamalla sinulle laadultaan eritasoinen tavara tai eritasoista palvelua.
  • Oikeus saada meille aiemmin antamistasi henkilötiedoista kopio siirrettävässä ja, teknisen toteutuskelpoisuuden rajoissa, helposti käytettävässä muodossa, kun käsittely tapahtuu automaattisesti.

 

Connecticut

Sinulla on samat oikeudet kuin Coloradon osavaltiossa, mutta sinulla on myös oikeus välttyä henkilötietojen käsittelystä johtuvalta syrjinnältä, mikä loukkaa laittoman syrjinnän kieltäviä osavaltion tai liittovaltion lakeja. Kaikki oikeutesi ovat voimassa 1.7.2023 alkaen.

 

Utah (voimassa 31.12.2023 alkaen)

  • Oikeus saada tietoja. Sinulla on oikeus tietää, miten BRP käsittelee henkilötietojasi, ja kysyä meiltä mitä tahansa sitä koskevia kysymyksiä.
  • Oikeus pyytää meitä poistamaan henkilötiedot, jotka olemme sinusta keränneet, tietyin poikkeuksin.
  • Oikeus välttyä sinuun kohdistuvalta syrjinnältä oikeuksiesi käytön vuoksi epäämällä sinulta tavara tai palvelu, perimällä sinulta tavarasta tai palvelusta eri hinta tai taksa tai toimittamalla sinulle laadultaan eritasoinen tavara tai eritasoista palvelua.
  • Oikeus saada meille aiemmin antamistasi henkilötiedoista kopio siirrettävässä ja, teknisen toteutuskelpoisuuden rajoissa, helposti käytettävässä muodossa, kun käsittely tapahtuu automaattisesti.
  • Oikeus kieltäytyä henkilötietojesi käsittelystä kohdennettua mainontaa tai henkilötietojesi myyntiä varten.

 

Oregon (voimassa 1.7.2024 alkaen)

Sinulla on samat oikeudet kuin Coloradon osavaltiossa, mutta oikeutta kieltäytyä henkilötietojesi käsittelystä kohdennettua mainontaa, henkiötietojesi myyntiä tai profilointia varten sellaisten päätösten edistämiseksi, joilla on sinua koskevia oikeudellisia tai vastaavalla tavalla merkittäviä vaikutuksia, sovelletaan 1.1.2026 alkaen.

 

Teksas (voimassa 1.7.2024 alkaen)

  • Sinulla on samat oikeudet kuin Coloradon osavaltiossa, mutta sinulla on myös oikeus välttyä henkilötietojen käsittelystä johtuvalta syrjinnältä, mikä loukkaa laittoman syrjinnän kieltäviä osavaltion tai liittovaltion lakeja.

 

Montana (voimassa 1.7.2024 alkaen)

  • Sinulla on samat oikeudet kuin Coloradon osavaltiossa, mutta oikeutta kieltäytyä henkilötietojesi käsittelystä kohdennettua mainontaa, henkiötietojesi myyntiä tai profilointia varten sellaisten päätösten edistämiseksi, joilla on sinua koskevia oikeudellisia tai vastaavalla tavalla merkittäviä vaikutuksia, sovelletaan 1.1.2026 alkaen.

 

Oikeuksiesi käyttö

Voit käyttää näitä oikeuksia ottamalla yhteyden tietosuojavastaavaamme tämän käytännön alussa olevassa MITEN MEIHIN SAA YHTEYDEN -osiossa selostetulla tavalla.

Käyttääksesi oikeuttasi kieltää ja rajoittaa arkaluonteisten henkilötietojen käyttöä ja luovutusta voit myös lähettää meille pyynnön klikkaamalla tätä: Henkilötietojen myynnin tai jakamisen esto  tai tätä: Arkaluonteisten henkilötietojen käytön ja luovutuksen rajoitus.

 

Muutoksenhaku

Jos asut Kaliforniassa, Coloradossa, Virginiassa tai Connecticutissa, voit hakea muutosta kieltäytymiseemme ryhtyä toimiin pyynnön vuoksi soveltuvan lain säätämissä aikapuitteissa sen jälkeen, kun sinulle on ilmoitettu päätöksestämme. Käyttääksesi muutoksenhakuoikeuttasi sinun on otettava yhteys tietosuojavastaavaamme tämän käytännön alussa olevassa MITEN MEIHIN SAA YHTEYDEN -osiossa selostetulla tavalla tai soittamalla meille numeroon 1 888 272 9222.

Tämä osio täydentää edellä olevan tietosuojakäytäntömme tietoja, ja se koskee ainoastaan Kanadan Québecin provinssissa asuvia asiakkaita, vierailijoita ja käyttäjiä.

 

Datan hallinnointi ja tietoturva

BRP ylläpitää hallinnointikäytäntöjä, joilla varmistetaan henkilötietojesi suojaus. KENELLE JAAMME HENKILÖTIETOSI -osiossa eriteltyjen toimien lisäksi ja tietojen määrästä ja arkaluonteisuudesta, niiden käyttötarkoituksesta ja tallennusmuodosta riippuen toteutamme erilaisia henkilötietojesi suojaustoimia, muun muassa:

  • sisäisiä ohjeita ja käytäntöjä, jotka määrittelevät työntekijöidemme roolit ja vastuut tietojen elinkaaren aikana;
  • työntekijöiden tietosuoja- ja dataturvakoulutusta;
  • tietosuojavastaavan nimittämisen valvomaan ja hallitsemaan, että BRP noudattaa soveltuvia tietosuojalakeja. Tietosuojavastaavan rooliin ja vastuisiin sisältyy:

o   henkilötietojen suojausta koskevien sisäisten ohjeiden ja käytäntöjen hyväksyminen;

o   tietosuojavaikutusten arvioinnin tekemisessä avustaminen (lain niin vaatiessa);

o   vastaaminen tietosuojaoikeuksiin perustuviin pyyntöihin tämän tietosuojakäytännön ja soveltuvien lakien mukaisesti;
 

  • BRP:n henkilötietojen käsittelykäytäntöjä koskevien valitusten ja tiedustelujen vastaanotto, tutkinta ja niihin vastaaminen, mukaan lukien henkilötietoja koskevat salassapitovirheet ja yksilön tekemät pyynnöt käyttää tietosuojaoikeuksiaan;
  • pääsyn valvonta, mikä rajoittaa henkilötietoihin pääsyn työntekijöille tai palveluntarjoajille, joilla on siihen liiketoiminnan puolesta tarve, joka vastaa tietoja annettaessa ilmoitettua;
  • yleisesti hyväksytyt tietoturvatekniikat, kuten palomuurit, datan salaus, virustorjuntaohjelmistot ja pääsynvalvonta;
  • henkilötietojen säilytystä rajoittavat puitteet sellaisiksi, mitkä ovat tarpeen tässä tietosuojakäytännössä kuvailtujen tarkoituksien saavuttamiseen, muun muassa pyytämiesi tuotteiden tai palvelujen toimittamiseen; Nämä puitteet sääntelevät myös henkilötietojesi hävitystä, mikä on kuvailtu tarkemmin edellä olevassa KUINKA KAUAN SÄILYTÄMME HENKILÖTIETOJASI -osissa.

 

Henkilötietojen siirto Québecin provinssin ulkopuolelle

Québecin asukkaita koskevien henkilötietojen siirto provinssin ulkopuolelle tarkistetaan ja arvioidaan huolellisesti ennen siirtoa sen varmistamiseksi, että se tapahtuu soveltuvan lain rajoissa ja että lainkäyttöalue, johon henkilötiedot lähetetään, tarjoaa riittävän suojauksen.

 

Tietosuojaoikeudet

Québecin asukkailla on OMIA HENKILÖTIETOJA KOSKEVAT OIKEUDET -osiossa kuvailtujen tietosuojaoikeuksien lisäksi muita henkilötietoihinsa liittyviä oikeuksia, kuten:

  • Oikeus saada tietoja. Kun henkilötietoja kerätään ja pyynnöstä sen jälkeen, BRP:n täytyy ilmoittaa sinulle:

o   mihin tarkoituksiin tietojasi kerätään;

o   millä keinoilla tietoja kerätään;

o   pääsy- ja korjausoikeutesi;

o   oikeutesi peruuttaa suostumus kerättyjen tietojen viestintään tai käyttöön;

o   mille kolmansille osapuolille tietoja kerätään (jos tämä soveltuu);

o   niiden kolmansien osapuolien kategoria, joille on tarpeen viestiä tietosi, (jos tämä soveltuu);

o   mahdollisuus, että tiedot voidaan viestiä Québecin ulkopuolelle (jos tämä soveltuu);

o   sinusta kerätyt henkilötiedot (pyynnöstä);

o   niiden henkilöjen kategoria, jotka BRP:ssä pääsevät tietoihisi (pyynnöstä);

o   kauanko tietoja säilytetään (pyynnöstä);

o   henkilötietojen suojauksesta vastuussa olevan henkilön yhteystiedot (pyynnöstä);

o   tietojen lähde, jos BRP kerää henkilötietojasi kolmannelta osapuolelta (pyynnöstä).
 

  • Oikeus pyytää lopettamaan henkilötietojesi levittäminen tai hakemistointi. Voit vaatia BRP:tä lopettamaan kyseisten tietojen levittämisen tai nimeesi liitettyjen hyperlinkkien hakemistoinnin, mistä tietoihin pääsee teknologisilla keinoilla, jos tietojen levitys loukkaa soveltuvaa lakia tai tuomioistuimen päätöstä.
  • Oikeus kieltäytyä automaattisesta päätöksenteosta. Jos BRP tekee pelkästään henkilötietojesi automatisoituun käsittelyyn perustuvan päätöksen, sinulla on oikeus saada tietää siitä viimeistään silloin, kun ilmoitamme sinulle päätöksestä. Sinulla on myös pyynnöstä oikeus saada tietää päätöksen tekoon käytetyistä henkilötiedoista, päätökseen johtaneista syistä ja pääasiallisista tekijöistä ja parametreista sekä korjauttaa päätöksen tekoon käytetyt henkilötiedot. Sinulla on myös mahdollisuus lähettää havaintoja BRP:n henkilöstön jäsenelle, joka pystyy tarkistamaan päätöksen.
  • Oikeus siirrettävyyteen (alkaen 22.9.2024). Voit pyytää BRP:tä toimittamaan sinusta kerätyt sähköiset henkilötiedot jäsennellyssä ja yleisesti käytetyssä teknisessä muodossa.  

 

Voit käyttää näitä oikeuksia ottamalla yhteyden tietosuojavastaavaamme tämän käytännön alussa olevassa MITEN MEIHIN SAA YHTEYDEN -osiossa selostetulla tavalla.

Voit myös tehdä valituksen Québecin tietosuojaviranomaiselle, joka on Commission d’accès à l’information du Québec.

Tämä osio täydentää edellä olevan tietosuojakäytäntömme tietoja, ja se koskee ainoastaan Euroopan unionissa, Islannissa, Norjassa, Liechtensteinissa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Sveitsissä (“Euroopassa”) asuvia asiakkaita, vierailijoita ja käyttäjiä.

 

Bombardier Recreational Products Inc., jonka pääkonttorin osoite on 26 Saint-Joseph St., Valcourt, Québec J0E 2L0, Kanada, ja BRP European Distribution SA., jonka pääkonttorin osoite on Avenue d’Ouchy 4-6, 1006 Lausanne, Sveitsi, katsotaan soveltuvien lakien mukaan “rekisterinpitäjiksi”, koska BRP päättää miten ja miksi se käyttää henkilötietojasi.

 

BRP käsittelee henkilötietojasi jäljempänä kuvatulla tavalla:

 

Syymme

Lailliset perusteemme

Hallita suoraan meiltä tai jälleenmyyjä- ja jakeluverkostostamme ostamiesi BRP:n tuotteiden ja palvelujen tilausta

  • Käsitellä tilauksesi.
  • Täyttää tilauksesi ja toimittaa sinulle pyytämäsi tuotteet ja palvelut.
  • Huoltaa BRP-tuotteesi.
  • Koordinoida palvelujen tarjoajiamme toimittamaan tilauksesi tai pyytämäsi palvelun.
  • Konfiguroida BRP-tuotteesi tai ottaa käyttöön ominaisuuksia.
  • Hallita BRP-tiliäsi.
  • Hallita tapahtumiemme tai kilpailujemme tilaustasi.

Kanssasi solmimamme sopimuksen suoritus edellyttää sen.

  • Seurata ostostasi tai palvelujemme käyttöäsi (esim. hankkia sinulta palautetta ja mitata asiakastyytyväisyyttä kyselyillä).
  • Tilanteesta riippuen:
  • suostumuksellasi;
  • laillinen intressimme parantaa ja kehittää jatkuvasti tuotteitamme ja palvelujamme.
  • Laskea tilauksesi verot.

Noudattaa meihin soveltuvien lakien ja asetusten kirjanpito-, talous- ja verovelvollisuuksia.

Personoida kokemuksesi, tuotteemme, palvelumme ja vuorovaikutuksemme sinuun

  • Käyttäen geopaikannus- ja sijaintiperusteisia teknologioita, jos otat tällaisia teknologioita käyttöön, voimme:

o   toimittaa sinulle mahdollisesti tarpeellista tietoa tai sisältöä;

o   ilmoittaa sinulle, kun ajoneuvosi voi tarvita huoltoa;

o   paikantaa lähin jälleenmyyntiliike.
 

  • Käyttäen tietoihisi, kiinnostuksenkohteisiisi tai käytökseesi (“profilointiin”) perustuvien piirteiden arviointitekniikoita voimme:

o   luoda tuotteistasi, käytöksestäsi ja piirteistäsi personoidun profiilin sisäisiin tietokantoihimme;

o   luoda kuluttajasegmenttejä;

o   personoida vuorovaikutuksemme sinuun muun muassa lähettämällä personoituja viestejä ja markkinointimateriaaleja;

o   lähettää sinulle haluamasi kielistä markkinointimateriaalia tietystä tuotteesta, joka voi parantaa ajoneuvosi nykyistä käyttöä.
 

Tilanteesta riippuen:

  • suostumuksellasi;
  • perustuen lailliseen intressiimme tutustua sinuun paremmin, personoida kokemuksesi, tuotteemme ja palvelumme sekä vuorovaikutuksemme sinuun.

Hallita BRP-tuotteesi rekisteröintiä, takuuta, suojausta, takaisinkutsua ja riitojen ratkaisua

  • Lisätä BRP-tuotteesi rekisteriimme.
  • Todeta yksittäisten BRP-tuotteiden omistus.
  • Tarjota sinulle takuuta ja myynninjälkeistä palvelua.

Kanssasi solmimamme sopimuksen suoritus edellyttää sen.

  • Suojata turvallisuutesi.
  • Suorittaa turvallisuuteen liittyviä takaisinkutsuja.

Tilanteesta riippuen:

  • noudattaa meihin soveltuvien lakien ja asetusten mukaisia velvoitteitamme, esimerkiksi tuote- ja valmistajavastuulakeja;
  • laadunvalvontaa koskevat lailliset intressimme.
  • Käsitellä riidat, joissa sinä, muita työntekijöitä tai kolmansia on osallisena.
  • Valvoa sopimuksiamme.
  • Havaita ja estää varkaudet.

Laillinen intressimme suojata, vakiinnuttaa, käyttää tai puolustaa laillisia oikeuksiamme varsinaisten tai mahdollisten oikeusprosessien yhteydessä.

Antaa asiakastukea, apua ja myynninjälkeistä palvelua

  • Vastata asiakastiedusteluihin.
  • Antaa sinulle tukiongelmasta päivityksiä.
  • Antaa muita asiakas- ja tukipalveluja, muun muassa tietosuojaoikeuksiasi koskevia pyyntöjä.

Tilanteesta riippuen:

  • laillinen intressimme vastata tiedusteluusi tai ongelmaasi;
  • noudattaa tietosuojalakien mukaisia velvoitteitamme tietosuojapyyntöjesi hoitamiseksi ja käsittelemiseksi.
  • Auttaa sinua toimitusongelmissa.
  • Hoitaa palautukset.
  • Tarjota myynninjälkeistä palvelua.
  • Korjata BRP-tuotteita.
  • Todeta ajoneuvosi omistus ja hallita siihen liittyviä luovutuksia tai riitoja.
  • Tarkistaa tiedot takuuhakemusten yhteydessä.

Kanssasi solmimamme sopimuksen suoritus edellyttää sen.

  • Diagnosoida tuoteongelmat.
  • Ilmoittaa sinulle ajoneuvoosi liittyvistä ongelmista.
  • Määrittää tekniset tai muut BRP-ajoneuvon toimitukseen ja huoltoihin liittyvät ongelmat.
  • Tarkistaa tiedot sen varmistamiseksi, että takaisinkutsukorjaukset on tehty.

Tilanteesta riippuen:

  • noudattaa meihin soveltuvien lakien ja asetusten mukaisia velvoitteitamme, esimerkiksi tuote- ja valmistajavastuulakeja;
  • laadunvalvontaa koskevat lailliset intressimme.
  • Lähettää sinulle mobiilisovellustemme, kuten BRP GO:n, käyttöehtojen loukkauksesta ilmoituksia.

Laillinen intressimme suojata, vakiinnuttaa, käyttää tai puolustaa laillisia oikeuksiamme varsinaisten tai mahdollisten oikeusprosessien yhteydessä.

Lähettää kaupallisia viestejä

  • Antaa sinulle tietoja tilistäsi tai omistamastasi BRP-tuotteesta tai saamastasi palvelusta.
  • Tiedottaa sinulle uusista BRP-tuotteista, -palveluista tai -ominaisuuksista.
  • Ilmoittaa sinulle tietosuojapäivityksistä ja muunlaisista päivityksistä.
  • Kertoa uutisia kilpailuista, kampanjoista ja tapahtumista sekä keskustella sinua mahdollisesti kiinnostavista BRP:n tarjoamista tuotteista tai palveluista.

Tilanteesta riippuen:

  • vastaanottaa luvallasi kaupallisia viestejämme;
  • laillinen intressimme markkinoida tuotteitamme ja palvelujamme lähettämällä sinulle tuotteitamme ja palvelujamme koskevia uutisia ja sisältöä sekä pitää sivustomme, sovelluksemme ja IT-järjestelmämme turvallisina ja suojattuina.

Suorittaa liiketoimintatietojen data-analyysiä ja tilastointia

  • Laatia tilastoja, joiden avulla voimme analysoida, miten voimme parantaa tuotteitamme ja palvelujamme, muun muassa uusien ominaisuuksien testausta tai ajoneuvojen elinkaarianalyysiä.
  • Kehittää ja parantaa BRP:n tuotteita ja palveluja ja elämystäsi, mihin sisältyy myös BRP:n tuotteiden ja palvelujen tason säilyttäminen ja parantaminen sekä uusien toimintojen ja ominaisuuksien kehittäminen ja lisääminen.
  • Kehittää koosteanalyyseja, tilastoja ja liiketoimintatiedon hallintaa, joiden avulla pystymme toimimaan, suojaamaan, tekemään valistuneita päätöksiä ja raportoimaan liiketoimintamme suoritustasoista.

Tilanteesta riippuen:

  • suostumalla evästeisiin;
  • laillinen intressimme luoda yritystiedustelulle trendejä ja raportteja, kuten koota trendiraportteja ja mitata asiakkaidemme tyytyväisyyttä, parantaa tuotteidemme ja palvelujemme laatua sekä mitata suorituskykyämme, mm. markkinointistrategioidemme ja sisältömme tehoa.

Estää, havaita ja hallita petoksia ja muita luvattomia tai laittomia toimia

  • Havaita ja hallita BRP:n tuotteiden tai palvelujen ostoon liittyviä petoksia.
  • Hallita laittomia tai luvattomia toimia ja kyberuhkia.

Tilanteesta riippuen:

  • noudattaa meihin soveltuvien lakien ja asetusten mukaisia velvoitteitamme, esimerkiksi petosten vastaisia lakeja;
  • laillinen intressimme suojata tuotemerkkiämme ja imagoamme petoksesta johtuvilta tappioilta ja vaikutuksilta.

Suorittaa verkossa käytökseen perustuvaa mainontaa evästeiden ja vastaavien teknologioiden avulla

  • Ymmärtää, miten vuorovaikutat sivustojemme, mobiilisovellustemme, tuotteidemme tai palvelujemme sekä kolmansien, kuten Facebookin/Metan, sivustoilla esiintyvien mainosten kanssa.
  • Mitata verkkosivujemme, mobiilisovellustemme, tuotteidemme tai mainostemme tehoa.
  • Mahdollistaa meitä näyttämään sinulle tarpeellisempia mainoksia.
  • Luoda sosiaalisen median alustoille, kuten Facebookille/Metalle, kohdennettuja ryhmiä.
  • Tarjota näillä alustoilla mainoksia, jotka kiinnostavat sinua tai henkilöitä, jotka nämä alustat ovat yksilöineet samankaltaisiin kohteisiin kiinnostuneiksi.

 

Saat tietää lisää verkkomainontaan käytettäviä evästeitä ja vastaavia teknologioita koskevista tietosuojavalinnoistasi lukemalla KUINKA KÄYTÄMME EVÄSTEITÄ JA VASTAAVIA TEKNOLOGIOITA -osion.

Tilanteesta riippuen:

  • suostumalla evästeisiin;
  • laillinen intressimme tutustua sinuun, personoida kokemuksesi, tuotteemme, palvelumme ja vuorovaikutuksemme kanssasi, ymmärtää käyttäjien vuorovaikutuksen verkkosivustoihimme ja sovelluksiimme, jotta voimme parantaa käyttäjäkokemusta ja mitata ryhmien ja markkinointistrategioiden ja sisällön tehoa.

 

Henkilötietojen kansainväliset siirrot

Jos henkilötietojasi siirretään Euroopan ulkopuolelle, sovelletaan seuraavia toimia:
 

  • henkilötietojasi siirretään maahan, jonka Euroopan komissio katsoo tarjoavan riittävää suojaa ja joita ovat Andorra, Argentiina, Kanada, Färsaaret, Guernsey, Israel, Mansaari, Japani, Jersey, Uusi Seelanti, Korean tasavalta, Sveitsi, Yhdistynyt kuningaskunta ja Uruguay.
  • Kolmannet osapuolet ovat allekirjoittaneet EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen 2016/679 (GDPR) mukaiset vakiosopimuslausekkeet, sillä ne antavat riittävää tietosuojaa. BRP käyttää Euroopan komission 4.6.2021 tekemään toteutuspäätökseen 2021/914 liitettyjä vakiosopimuslausekkeita henkilötietojen siirtämiseen kolmansiin maihin GDPR:n nojalla sekä UK:n tietosuojavaltuutetun antaman tiedonsiirtolisäyksen tietosuoja-asetuksen 2018 kohdan 119A (1) mukaisesti muuttamia vakiosopimuslausekkeita. Vakiosopimuslausekkeet sisältyvät BRP:n ja niiden kolmansien osapuolten sopimuksiin, jotka hoitavat sen puolesta henkilötietoja.

 

Tietosuojaoikeudet

Sinulla on OMIA HENKILÖTIETOJA KOSKEVAT OIKEUDET -osiossa kuvailtujen tietosuojaoikeuksien lisäksi muita henkilötietojasi koskevia oikeuksia, kuten:
 

  • Oikeus saada tietoja. Sinulla on oikeus tietää, miten BRP käsittelee henkilötietojasi, ja kysyä meiltä mitä tahansa sitä koskevia kysymyksiä.
  • Oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä. Voit pyytää BRP:tä lopettamaan henkilötietojesi käsittelyn, mukaan lukien profiloinnin, ja kieltäytyä milloin tahansa saamasta kaupallisia viestejämme.
  • Oikeus peruuttaa suostumuksesi. Jos olet aiemmin antanut meille suostumuksesi, voit peruuttaa sen milloin tahansa.
  • Oikeus pyytää henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista. Voit pyytää BRP:tä tilapäisesti jäädyttämään tai rajoittamaan henkilötietojesi käsittelyn, jos esimerkiksi uskot, että henkilötietosi ovat epätäsmällisiä.
  • Oikeus pyytää henkilötietojesi poispyyhkimistä (“oikeus tulla unohdetuksi”).
  • Oikeus pyytää henkilötietojesi siirrettävyyttä. Voit pyytää henkilötietojesi vastaanottoa jäsennellyssä, yleisesti käytettävässä ja koneluettavassa muodossa tai että BRP siirtää henkilötietosi kolmannelle osapuolelle.
  • Oikeus kieltäytyä automaattisesta päätöksenteosta. Sinulla on oikeus kieltäytyä pelkästään automatisoituun käsittelyyn perustuvasta päätöksestä, mihin sisältyy profilointi, kun kyseisellä päätöksellä on sinuun oikeudellisia tai muita merkittäviä vaikutuksia. Tällöin voit pyytää meitä nimittämään jonkun tarkistamaan automaattisen päätöksen, ilmaista näkökantasi ja riitauttaa päätöksen.
  • Oikeus määritellä henkilötietojesi hallintaa kuolemasi jälkeen koskevat ohjeet. Sinulla on oikeus nimittää joku antamaan henkilötietoihisi liittyviä ohjeita, mukaan lukien poistopyynnön, mikäli kuolet.

 

Sinulla on myös oikeus tehdä asuinmaasi tietosuojaviranomaiselle valitus. Voit löytää verkossa tietosuojaviranomaisen European komission verkkosivustolta.

Voit käyttää näitä oikeuksia ottamalla yhteyden tietosuojavastaavaamme tämän käytännön alussa olevassa MITEN MEIHIN SAA YHTEYDEN -osiossa selostetulla tavalla. Huomaa, että vaikka pyydät meitä lopettamaan henkilötietojesi käsittelyn tai poistamaan ne, emme voi noudattaa pyyntöä siltä osin kuin BRP:llä on velvollisuus pitää sinuun yhteyttä terveys- ja turvallisuussyistä, esimerkiksi BRP-tuotteitasi koskevien takaisinkutsujen ja takuuasioiden takia, tai muuten soveltuvien lakien sallimalla tavalla.

Tämä osio täydentää edellä olevan tietosuojakäytäntömme tietoja, ja se koskee ainoastaan Kiinassa asuvia asiakkaita, vierailijoita ja käyttäjiä.

 

Ellei toisin ole mainittu, seuraavat BRP-yksiköt katsotaan rekisterinpitäjiksi soveltuvien lakien mukaisesti, koska kukin niistä päättää, miten ja miksi se käyttää henkilötietojasi:
 

  • Bombardier Recreational Products Inc., jonka pääkonttori on osoitteessa 26 Saint-Joseph St., Valcourt, Québec J0E 2L0, Kanada;
  • BRP Commerce & Trade (Shanghai) Co Ltd. (Rm 301, Building 6, No.10 Heng Shan Rd, Xuhui District, Shanghai 200031, Kiina).

 

BRP:n oikeudelliset perusteet henkilötietojen käsittelyyn

BRP käsittelee henkilötietosi seuraavilla laillisilla perusteilla:
 

  • sinulta saadaan suostumus;
  • käsittely on tarpeen kanssasi solmitun sopimuksen päättämiseksi tai täyttämiseksi;
  • käsittely on tarpeen lakisääteisten velvollisuuksien täyttämiseksi tai laillisen velvoitteen noudattamiseksi;
  • käsittely on tarpeen kansanterveyden hätätapauksista suoriutumiseksi tai luonnollisen henkilön elämän, terveyden ja omaisuuden suojelemiseksi;
  • olet julkisesti paljastanut tiedot tai muuten laillisesti paljastanut kohtuullisessa laajuudessa henkilötietoja;
  • laeissa ja hallintoasetuksissa säädetyissä muissa tilanteissa.

 

Tietosuojaoikeudet

Sinulla on OMIA HENKILÖTIETOJA KOSKEVAT OIKEUDET -osiossa kuvailtujen tietosuojaoikeuksien lisäksi muita henkilötietojasi koskevia oikeuksia, kuten:
 

  • Oikeus saada tietoja. Sinulla on oikeus saada selvää, läpinäkyvää ja helppopääsyistä tietoa siitä, miten BRP käsittelee henkilötietojasi.
  • Oikeus pyytää meitä rajoittamaan henkilötietojesi käsittelyä tai lopettamaan sen. Voit pyytää BRP:tä rajoittamaan henkilötietojesi käsittelyä tai kieltää sen, elleivät lait tai hallintoasetukset määrää toisin.
  • Oikeus peruuttaa suostumuksesi. Jos olet aiemmin antanut meille suostumuksesi, voit peruuttaa sen milloin tahansa.
  • Oikeus pyytää henkilötietojesi poistamista. Sinulla oikeus pyytää henkilötietojesi poistoa, kun soveltuvan lain ehdot täyttyvät.
  • Oikeus pyytää henkilötietojesi siirrettävyyttä. Voit pyytää, osana oikeuttasi saada henkilötiedoistasi kopio, että henkilötietosi siirretään nimittämällesi henkilötietojen käsittelijälle, kun soveltuvan lain vaatimukset täyttyvät, jolloin BRP:n täytyy järjestää siirtoon tarvittava kanava.
  • Oikeus kieltäytyä automaattisesta päätöksenteosta. Kun BRP suorittaa sinulle tietojen kohdistamista tai kaupallista myyntiä automaattisen päätöksenteon kautta, sinulla on oikeus pyytää, että annamme sinulle mahdollisuuden olla kohdentamatta piirteidesi perusteella tai järjestämme sinulle kätevän kieltäytymismenetelmän. Kun automatisoitu päätöksenteko tuottaa päätöksiä, jotka vaikuttavat paljon oikeuksiisi ja intresseihisi, sinulla on oikeus vaatia BRP:tä selittämään asia ja kieltää BRP:tä tekemästä pelkästään automaattisiin päätöksentekomenetelmiin perustuvia päätöksiä.

 

Henkilötietojen kansainväliset siirrot

Kun henkilötietojasi jaetaan kolmansille osapuolille tämän tietosuojakäytännön mukaisesti, niitä voidaan siirtää Kiinan ulkopuolelle. Arvioimme aina sellaisen siirron lailliset perusteemme ja käytämme suojatoimia, jotka on eritelty KENELLE JAAMME HENKILÖTIETOJASI -osiossa. Siirrämme henkilötietojasi soveltuvien tietosuojalakien mukaisesti ja toteutamme sopivia suojaustoimia.